Jong VLD Wil Alle Zwerfvuil In Een Zak: Beloon Vrijwilligers

Jong VLD wil alle zwerfvuil in de zak: “Beloon straatvrijwilligers met premie of cultuurcheque”

ANTWERPEN – Jong VLD Antwerpen trok er dit weekend in vrijwel alle districten op uit om zwerfvuil te rapen. De liberale jongerenafdeling pleit voor een alternatieve vergoeding om straatvrijwilligers te motiveren. “Doe dat met een premie of initiatieven zoals cultuurcheques, consumptiebonnen of gratis zwembeurten”, zegt Antwerps jongerenvoorzitter Magalie Verstraelen.

De coronacrisis heeft het probleem van zwerfvuil nog vergroot. Denk maar aan de weggeworpen mondmaskers. Jong VLD organiseerde zaterdag en zondag een grote opruimactie. Enkele mandatarissen van moederpartij Open Vld pikten het signaal op en gingen mee ‘ploggen’. Naast federaal parlementslid Christian Leysen kwamen onder meer districtsschepenen Mick De Maere (Ekeren), Samuel Markowitz (Antwerpen) en Kris Gysels (Berchem) uit hun kot. Ook Regiovoorzitter Antwerpen Anthony Pierards en districtsraadsleden Bavo De Mol (Merksem) en Stella Vansummeren (Antwerpen) deden hun duit in het (rode) zakje.

Premie of cheque

“Gelukkig zijn er heel wat straatvrijwilligers die zich inzetten voor een propere stad. Het zijn er bijna 20 procent meer dan vorig jaar”, zegt Verstraelen, die samen met Diederik Bammens (oud-voorzitter Jong VLD nationaal, red.) alle districten deed en liefst 77 zakken vulde. Jong VLD lanceert enkele voorstellen. Aangezien verenigingen een premie kunnen krijgen om zwerfvuil te rapen, zou het fijn zijn als we alle straatvrijwilligers een duwtje geven. Dat hoeft daarom geen geld te zijn. Ook gratis zwembeurten of cultuurcheques zijn een motivatie.”

“Maak een app”

Jong VLD vraagt de stad een app te ontwikkelen waarmee straatvrijwilligers hun werk kunnen melden. Een andere optie is om dat mee in te passen in het al bestaande systeem waarbij je zwerfvuil meldt op de website van de stad.

Bron HLN – Phillipe Truyts 29/11/2020

https://www.hln.be/antwerpen/jong-vld-wil-alle-zwerfvuil-in-de-zak-beloon-straatvrijwilligers-met-premie-of-cultuurcheque~ab1e1127/

DEEL DIT BERICHT:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Scroll naar top