Team

Kern
Bestuur

Politieke
Cel

Communicatie Cel

Ledenbeheer & Financiën

Events
& P.R.

Kern bestuur

Het hart van Jong VLD Antwerpen wordt hier kloppend gehouden, met ons team zetten we ons  dagdagelijks in om op te komen voor alle Liberale waarden. “De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel”, dat hebben we hier in Antwerpen goed begrepen, daarom zorgen we ervoor dat elk kernlid overal bij wordt betrokken waar hij/zij zichzelf het meest in ziet groeien en ontplooien. Het is een verhaal van hard werken, bijleren en plezier maken! Al deze gemotiveerde jongeren geven het beste van zichzelf, iedereen op z’n eigen manier met hetzelfde doel, het succes van Jong VLD Antwerpen!

Politiek is niet iets wat je alleen kan. Je hebt mensen nodig rondom je, die je kan vertrouwen en waar je op kan rekenen en bouwen. Zoals onze voorzitter altijd zegt: there is no I in team. Samen komen we er! #gewoondoen

avatar_magalie_verstraelen_jong_vld_antwerpen

Voorzitter - Magalie Verstraelen

Ik ben Magalie Verstraelen, een Antwerpse zotte doos van 26 jaar oud die woont en werkt in de stad Antwerpen. In 2016 heb ik mij aangesloten bij Jong VLD Antwerpen. Niet veel daarna werd ik ledenbeheerder. Ondertussen ben ik een hele trotse voorzitter van Jong VLD Antwerpen. Ik vind het geweldig om mij in te zetten voor én met Antwerpse jongeren. Professioneel gezien ben ik in januari 2020 gestart als woordvoerder van Schepen Marinower. Daarnaast werk ik nog bij in de KLYC, een leuke jachtclub waar een brasserie aan verbonden is. Ik probeer uiteraard ook tijd te vinden voor mijn vrienden en familie. Ik heb twee kleine zusjes van 7 die af en toe komen slapen en ik vind het erg leuk om te gaan eten of feesten met vrienden. Wanneer ik tijd over heb probeer ik, samen met mijn vriend te gaan lopen in het stadspark. Ten slotte hou ik erg van reizen, andere culturen en bestemmingen zorgen ervoor dat je je blik op de wereld verruimt. Politiek is niet iets wat je alleen kan. Je hebt mensen nodig rondom je, die je kan vertrouwen en waar je op kan rekenen en bouwen. Ik kan met heel veel liefde en trots zeggen dat de mensen rondom mij, de allerbeste zijn. Zoals ze zeggen, “there is no I in team” en mijn team is het allerbeste.

Ondervoorzitter - Kenny Van Mele

Lore Ipsum

Politieke cel​

Met de politieke cel werken we ideeën, concepten en acties uit om onze liberale standpunt kenbaar te maken in de stad. Zo heb je misschien onze actie rond straatintimidatie gezien? Binnen deze actie hekelden we straatintimidatie en schoven we enkele concrete standpunten naar voor over hoe dit probleem kan en moet aangepakt worden. Naast het uitwerken van acties bieden we ondersteuning aan de algemene werking van Jong VLD Antwerpen door lezingen en debatten inhoudelijk voor te bereiden.

De poltieke cel bestaat uit een breed team en kan daardoor beroep doen op veel expertise. Binnen de cel vind je onze voorzitter en ondervoorzitters terug. Hun aanwezigheid zorgt – naast hun inhoudelijke sterkte – voor een vlotte doorstroom van ideeën van de algemene werking naar de politieke cel en omgekeerd. Naast deze 3 vind je ook Jeremy, Nigel en Roxette terug in de politieke cel. Als laatste heb je Vincent, hij is de politiek secretaris en coördineert de werking van de politieke cel.

De politieke cel is steeds opzoek naar nieuw politiek talent. Heb jij frisse ideeën, goede concepten of een idee voor een goede actie of werk je graag mee aan de voorbereiding van inhoudelijke events? Laat ons dan gerust iets weten en hopelijk zien we je op de volgende cel politiek!

Politiek secretaris - Vincent Verbeecke ​

Ik ben Vincent Verbeecke en ben de politiek secretaris van Jong VLD Antwerpen. Vanuit die functie probeer ik onze afdeling voornamelijk inhoudelijk te ondersteunen. Ik probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk leden te helpen bij het schrijven van teksten en met de politieke cel werk ik concrete acties uit rond thema’s die wij als jonge liberalen belangrijk vinden. Het is dan ook een functie die ik met veel plezier en goesting uitoefen samen met een jong en geëngageerd team. Hoewel ik ben opgegroeid in Sint-Niklaas en initieel aangesloten was bij Jong VLD Gent, woon ik sinds kort in Antwerpen. De overstap naar Jong VLD Antwerpen was dan ook snel gemaakt. Naast mijn engagement voor Jong VLD ben ik ook doctoraatsstudent in plantenbiotechnologie aan de UGent. Daar gaat dan ook het meeste van mijn tijd naartoe. Ik geloof dat de fundamentele uitdagingen waar wij voor staan alleen kunnen opgelost worden met liberale ingrediënten. Samen maken we de toekomst. Hopelijk tot snel!

avatar_vincent_verbeecke_jong_vld_antwerpen

Communicatie Cel​

Als communicatieploeg staan wij klaar om jullie te informeren over de activiteiten, events en projecten van Jong VLD Antwerpen, dit zowel voor als achter de schermen. De communicatiecel probeert alles zo goed en duidelijk mogelijk naar buiten te brengen via jullie favoriete kanalen. Dit doen we onder anderen door onze boodschap in de huisstijl en klare taal te communiceren. Naast onze directe lijn met de voorzitter blijven we hiervoor in continu overleg met onze politieke cel en het events- en PR-team. Ook tijdens de maandelijkse bestuursvergadering houden wij de vinger aan de pols om zo een gestroomlijnde communicatie te garanderen.

Omdat communicatie een zeer belangrijk onderdeel is van politiek en omdat we onze boodschap zo breed mogelijk willen uitdragen, is ons team uitgebreid en divers. Zo heeft elk lid zijn of haar specialiteit. Zie je video’s verschijnen? Dan zie je het werk van Nigel. Als marketingstudente staat Nathalie klaar voor de posts op Facebook en Instagram. Hashtags kennen dan ook geen geheimen voor haar. Michaël zorgt er op zijn beurt voor dat je iedere maand een verzorgde nieuwsbrief in je mailbox terugvindt. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan zeker in! Daarnaast heeft team communicatie het geluk te kunnen terugvallen op de professionele expertise van Liza, ook gekend onder de naam ‘Zeg maar Willie’. Last but not least nemen Aryane en Magalie een coördinerende en coachende rol voor hun rekening en sturen zij de communicatiecel aan.

Communicatie verantwoordelijke - Tshirli Savango

Lore Ipsum

Ledenbeheer & Financiën

Onze ledenbeheerders houden onze ledenadministratie tot in de puntjes in orde. Een nieuw lid dat in de lijst moet worden opgenomen? Ben je als lid verhuisd en wil je een adreswijziging doorvoeren? Wil je je lidmaatschap muteren naar een andere afdeling? 1 adres: ledenbeheer. Ook onze ereledenlijst is in goede handen bij Nigel en Hans. Zij. Waarom dit zo belangrijk is? Wel, vanuit ons ledenbestand vertrekt alles. De nieuwsbrieven worden verstuurd op basis van… ons ledenbestand. Oproepen voor hernieuwing van het lidmaatschap worden verstuurd op basis van… ons ledenbestand. Kaartjes, brieven, uitnodigingen, ze worden allemaal verstuurd op basis van… u raadt het al, ons ledenbestand.

Als je aan financiën denkt, denk je automatisch aan de penningmeester, Jeremy the money man! Geen euro gaat binnen of buiten zonder dat de penningmeester het heeft gezien. He gets to spend the money, maar moet ook regelmatig op de rem gaan staan als er enthousiaste bestuursleden te zotte ideeën beginnen uit te werken. Hij bepaalt of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en vertaalt het beleid naar een financieel overzicht. Samen met onze voorzitter tekende de penningmeester daarom een ambitieus plan uit om onze kas stevig aan te spijzen om zo een nog betere dienstverlening te kunnen voorzien en vooral, om onze jongeren nog beter te ondersteunen en begeleiden richting volgende verkiezingen. Heb je financiële vragen of wil je onze afdeling financieel ondersteunen, twijfel dan niet deze aan Jeremy te stellen.

Ledenbeheerder - Nigel Chantrain

Ik ben Nigel Chantrain, een dertigjarige Borgerhoutse jong liberaal, geboren en opgegroeid in Wuustwezel. Sinds 2012 ben ik in dienst bij Defensie, een jongens droom die tot vervulling is gekomen en een job die ik met veel overtuiging en passie uitvoer. In mijn vrije tijd ben ik o.a. preventie vrijwilliger bij JAC Antwerpen en buddy bij samana. Ook steek ik sinds de corona crisis een handje bij in een Antwerps WZC en gebruik mijn overige tijd om te sporten. Als militair is het mijn plicht om de veiligheid van mijn medeburgers te garanderen, veiligheid staat dan ook hoog in mijn lijstje. Ik pleit daarom ook persoonlijk voor een sterk en coherent Europa die de veiligheid van ons land kan vrijwaren. Ook over de veiligheid in ons land maak ik me zorgen. Veiligere speel-en fiets omgevingen en een verkleinde kloof tussen burger en politie zijn enkele van mijn verlangens. Antwerpse jongeren met ieder een eigen verhaal en overtuiging. Stuk voor stuk unieke individuen die samen zij aan zij strijden om elke stem te vertegenwoordigen en samen werken aan een beter morgen. Dat is waarom ik bij Jong VLD ben, de kracht van diversiteit en de durf om te doen.

avatar_nigel_chantrain_jong_vld_antwerpen

Events & P.R.

Voor events en sponsorship groot of klein, moet je bij ons events- en PR-team zijn. Zegt de Blauwe Kei jou iets? Ben je erelid en heb je al eens een ereledenavond bijgewoond? Al deze events komen uiteraard niet vanzelf tot stand. Onze eventcoördinator is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van alle events die Jong Vld Antwerpen organiseert. Als eventcoördinator staat Ariane klaar om de touwtjes stevig in handen te nemen en ervoor te zorgen dat onze events van A tot Z uitgewerkt zijn. Hiervoor kan ze rekenen op de ondersteuning van het gehele bestuur maar ook op onze Antwerpse liberale jongeren die zich willen inzetten voor specifieke evenementen. Het motto ’teamwork makes the dream work’ komt dan ook helemaal tot uiting bij onze events.

Om events te kunnen organiseren, zijn er natuurlijk ook centjes en materialen nodig. Om niet te veel aan onze spaarpot te moeten zitten, kijken we hiervoor voornamelijk naar onze PR-manager. Samen met de eventcoördinator, en in overleg met onze penningmeester, gaat hij na wat er juist allemaal nodig is qua financiële ondersteuning om onze events tot een goed einde te kunnen brengen. Hij gaat hiervoor op zoek naar nieuwe sponsors en donateurs. De ondersteuning kan gaan van een financiële bijdrage over het doneren van producten tot het maken van afspraken met handelaars om zo deals te bekomen die een win-win opleveren voor zowel onze organisatie als de handelaar in kwestie. Als echte liberalen proberen wij steeds zo lokaal mogelijk naar samenwerkingsverbanden te zoeken om op deze manier de kleine ondernemer te blijven ondersteunen. Onze PR-manager Levon is dan ook het uithangbord bij uitstek naar onze sponsors en donateurs toe. Benieuwd naar welke sponsors wij nu al hebben? Neem dan zeker een kijkje onder het tabblad ‘partners’. Kom jij hier mee tussen staan?

Op de hoogte blijven?

Word lid van Jong VLD

En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven