Team

Kern
Bestuur

Politieke
Cel

Communicatie Cel

Ledenbeheer & Financiën

Events
& P.R.

Kern bestuur

Het hart van Jong VLD Antwerpen wordt hier kloppend gehouden, met ons team zetten we ons  dagdagelijks in om op te komen voor alle Liberale waarden. “De ketting is maar zo sterk als zijn zwakste schakel”, dat hebben we hier in Antwerpen goed begrepen, daarom zorgen we ervoor dat elk kernlid overal bij wordt betrokken waar hij/zij zichzelf het meest in ziet groeien en ontplooien. Het is een verhaal van hard werken, bijleren en plezier maken! Al deze gemotiveerde jongeren geven het beste van zichzelf, iedereen op z’n eigen manier met hetzelfde doel, het succes van Jong VLD Antwerpen!

Politiek is niet iets wat je alleen kan. Je hebt mensen nodig rondom je, die je kan vertrouwen en waar je op kan rekenen en bouwen. Zoals onze voorzitter altijd zegt: there is no I in team. Samen komen we er! #gewoondoen

avatar_magalie_verstraelen_jong_vld_antwerpen

Voorzitter - Magalie Verstraelen

Ik ben Magalie Verstraelen, een Antwerpse zotte doos van 26 jaar oud die woont en werkt in de stad Antwerpen. In 2016 heb ik mij aangesloten bij Jong VLD Antwerpen. Niet veel daarna werd ik ledenbeheerder. Ondertussen ben ik een hele trotse voorzitter van Jong VLD Antwerpen. Ik vind het geweldig om mij in te zetten voor én met Antwerpse jongeren. Professioneel gezien ben ik in januari 2020 gestart als woordvoerder van Schepen Marinower. Daarnaast werk ik nog bij in de KLYC, een leuke jachtclub waar een brasserie aan verbonden is. Ik probeer uiteraard ook tijd te vinden voor mijn vrienden en familie. Ik heb twee kleine zusjes van 7 die af en toe komen slapen en ik vind het erg leuk om te gaan eten of feesten met vrienden. Wanneer ik tijd over heb probeer ik, samen met mijn vriend te gaan lopen in het stadspark. Ten slotte hou ik erg van reizen, andere culturen en bestemmingen zorgen ervoor dat je je blik op de wereld verruimt. Politiek is niet iets wat je alleen kan. Je hebt mensen nodig rondom je, die je kan vertrouwen en waar je op kan rekenen en bouwen. Ik kan met heel veel liefde en trots zeggen dat de mensen rondom mij, de allerbeste zijn. Zoals ze zeggen, “there is no I in team” en mijn team is het allerbeste.

Ondervoorzitter - Aryane Cools

Mijn naam is Aryane en ik ben de oudste van de bende. Hoe oud ik juist ben, mag je zelf raden. Ik ben geboren en getogen in Antwerpen en woon sinds een aantal jaren in Wilrijk. Daar ben ik ondervoorzitter en social media manager van de lokale Open Vld afdeling. Overigens ben ik ook bij Jong Vld Antwerpen ondervoorzitter en probeer ik vanuit die functie Magalie zo goed mogelijk bij te staan en haar te ontlasten waar mogelijk. Als professioneel bemiddelaar, probeer ik mijn kennis op dat vlak ook in te zetten in onze afdeling. Daarnaast ben ik regiocoördinator binnen de provincie waardoor ik een helikopterzicht kan bieden binnen ons eigen bestuur. Naast een, euh, lichte netflixverslaving steek ik vooral veel tijd in lekker eten, mijn katten, mijn familie en uiteraard mijn vrienden. En de boys en girls van Jong Vld? Dat zijn mijn vrienden! Als jonge vrouw met een achtergrond in sociaal werk, criminologie en gezondheidsrecht, ligt mijn grootste focus op ethische thema’s zoals bijvoorbeeld abortus, euthanasie en kinderrechten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat elke Antwerpenaar, ongeacht geslacht, etnische achtergrond of religie zich thuis kan voelen in onze wondermooie stad. Meer lokale thema’s zoals veiligheid, properheid van de stad en mobiliteit passen dan ook helemaal in mijn straatje.

avatar_aryane_cools_jong_vld_antwerpen

Politieke cel​

Met de politieke cel werken we ideeën, concepten en acties uit om onze liberale standpunt kenbaar te maken in de stad. Zo heb je misschien onze actie rond straatintimidatie gezien? Binnen deze actie hekelden we straatintimidatie en schoven we enkele concrete standpunten naar voor over hoe dit probleem kan en moet aangepakt worden. Naast het uitwerken van acties bieden we ondersteuning aan de algemene werking van Jong VLD Antwerpen door lezingen en debatten inhoudelijk voor te bereiden.

De poltieke cel bestaat uit een breed team en kan daardoor beroep doen op veel expertise. Binnen de cel vind je onze voorzitter en ondervoorzitters terug. Hun aanwezigheid zorgt – naast hun inhoudelijke sterkte – voor een vlotte doorstroom van ideeën van de algemene werking naar de politieke cel en omgekeerd. Naast deze 3 vind je ook Jeremy, Nigel en Roxette terug in de politieke cel. Als laatste heb je Vincent, hij is de politiek secretaris en coördineert de werking van de politieke cel.

De politieke cel is steeds opzoek naar nieuw politiek talent. Heb jij frisse ideeën, goede concepten of een idee voor een goede actie of werk je graag mee aan de voorbereiding van inhoudelijke events? Laat ons dan gerust iets weten en hopelijk zien we je op de volgende cel politiek!

Politiek secretaris - Vincent Verbeecke ​

Ik ben Vincent Verbeecke en ben de politiek secretaris van Jong VLD Antwerpen. Vanuit die functie probeer ik onze afdeling voornamelijk inhoudelijk te ondersteunen. Ik probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk leden te helpen bij het schrijven van teksten en met de politieke cel werk ik concrete acties uit rond thema’s die wij als jonge liberalen belangrijk vinden. Het is dan ook een functie die ik met veel plezier en goesting uitoefen samen met een jong en geëngageerd team. Hoewel ik ben opgegroeid in Sint-Niklaas en initieel aangesloten was bij Jong VLD Gent, woon ik sinds kort in Antwerpen. De overstap naar Jong VLD Antwerpen was dan ook snel gemaakt. Naast mijn engagement voor Jong VLD ben ik ook doctoraatsstudent in plantenbiotechnologie aan de UGent. Daar gaat dan ook het meeste van mijn tijd naartoe. Ik geloof dat de fundamentele uitdagingen waar wij voor staan alleen kunnen opgelost worden met liberale ingrediënten. Samen maken we de toekomst. Hopelijk tot snel!

avatar_vincent_verbeecke_jong_vld_antwerpen

Communicatie Cel​

Als communicatieploeg staan wij klaar om jullie te informeren over de activiteiten, events en projecten van Jong VLD Antwerpen, dit zowel voor als achter de schermen. De communicatiecel probeert alles zo goed en duidelijk mogelijk naar buiten te brengen via jullie favoriete kanalen. Dit doen we onder anderen door onze boodschap in de huisstijl en klare taal te communiceren. Naast onze directe lijn met de voorzitter blijven we hiervoor in continu overleg met onze politieke cel en het events- en PR-team. Ook tijdens de maandelijkse bestuursvergadering houden wij de vinger aan de pols om zo een gestroomlijnde communicatie te garanderen.

Omdat communicatie een zeer belangrijk onderdeel is van politiek en omdat we onze boodschap zo breed mogelijk willen uitdragen, is ons team uitgebreid en divers. Zo heeft elk lid zijn of haar specialiteit. Zie je video’s verschijnen? Dan zie je het werk van Nigel. Als marketingstudente staat Nathalie klaar voor de posts op Facebook en Instagram. Hashtags kennen dan ook geen geheimen voor haar. Michaël zorgt er op zijn beurt voor dat je iedere maand een verzorgde nieuwsbrief in je mailbox terugvindt. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan zeker in! Daarnaast heeft team communicatie het geluk te kunnen terugvallen op de professionele expertise van Liza, ook gekend onder de naam ‘Zeg maar Willie’. Last but not least nemen Aryane en Magalie een coördinerende en coachende rol voor hun rekening en sturen zij de communicatiecel aan.

avatar_nathalie_kachichian_jong_vld_antwerpen

Communicatie verantwoordelijke - Nathalie Kachichian

Ik ben Nathalie, 21 jaar oud en woon in Wilrijk. Ik studeer Marketing aan de Karel de Grote-Hogeschool en zit momenteel in mijn 2de jaar. Verder ben ik grote fan van memes, Netflix, eten en politiek natuurlijk. En Disney. I loooove Disney. Oh en puppies, en andere hondjes, en andere schattige diertjes. Maar terug naar politiek: Initieel ben ik in de politiek gesukkeld door een babysitjobje (don’t ask… tenzij op een avond met Martini Bellini). Nu doe ik niets liever. Ondertussen ben ik politiek secretaris bij Open Vld Wilrijk en beheer ik daar de communicatie samen met Aryane. Wilrijk is, zoals je ziet, goed vertegenwoordigd in het bestuur van Jong VLD Antwerpen. Naast mijn communicatieopdracht voor Open Vld Wilrijk, help ik ook andere districtsafdelingen bij het ondersteunen en onderhouden van hun sociale media. Bij Jong VLD Antwerpen ben ik dan ook communicatieverantwoordelijke en social media beheerder. Mijn kennis van mijn marketingstudie komt hierbij goed van pas. Ik groei nog elke dag in deze functie en krijg hier ook alle ruimte voor van Magalie. Samen met het communicatieteam probeer ik de boodschap van Jong VLD Antwerpen zo fris en duidelijk mogelijk naar buiten te brengen. Verder bied ik als jongste bestuurslid een frisse kijk op zaken. Altijd met veel enthousiasme en een big smile!

Bestuurslid - Michael Ampe

Als geboren Antwerpenaar en actief stadsburger opereer ik vandaag uit het district Berchem. Als oud-penningmeester en bestuurslid bij Jong-VLD en bestuurslid bij Open VLD Antwerpen zet ik mij in om ’t stad nog mooier en beter te maken. Sinds mijn jongere jaren vocht ik al mee voor fietspaden voor de schoolpoort en zat ik mee in de leerlingenraad om op te komen voor mijn medeleerlingen. Geschoold in Handel, projectmanagement, klassieke muziek en professioneel zeiler zijn mijn sociaal en technisch inzichten een vaak geapprecieerde meerwaarde. Mijn aanpak is duidelijk en direct en zorgt voor een duidelijke no-nonsens politiek. Ik vecht vandaag voor onze liberale waarde met een heldere visie waar ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ hier de kenmerken van zijn. Ik ben trots om mee aan de basis te werken voor onze nieuwe Vlaamse liberale waarde. Professioneel gezien werk ik momenteel voor Triple Living, als projectontwikkelaar en ook op die manier maak ik de stad een stukje mooier.

avatar_michael_ampe_jong_vld_antwerpen

Ledenbeheer & Financiën

Onze ledenbeheerders houden onze ledenadministratie tot in de puntjes in orde. Een nieuw lid dat in de lijst moet worden opgenomen? Ben je als lid verhuisd en wil je een adreswijziging doorvoeren? Wil je je lidmaatschap muteren naar een andere afdeling? 1 adres: ledenbeheer. Ook onze ereledenlijst is in goede handen bij Nigel en Hans. Zij. Waarom dit zo belangrijk is? Wel, vanuit ons ledenbestand vertrekt alles. De nieuwsbrieven worden verstuurd op basis van… ons ledenbestand. Oproepen voor hernieuwing van het lidmaatschap worden verstuurd op basis van… ons ledenbestand. Kaartjes, brieven, uitnodigingen, ze worden allemaal verstuurd op basis van… u raadt het al, ons ledenbestand.

Als je aan financiën denkt, denk je automatisch aan de penningmeester, Jeremy the money man! Geen euro gaat binnen of buiten zonder dat de penningmeester het heeft gezien. He gets to spend the money, maar moet ook regelmatig op de rem gaan staan als er enthousiaste bestuursleden te zotte ideeën beginnen uit te werken. Hij bepaalt of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en vertaalt het beleid naar een financieel overzicht. Samen met onze voorzitter tekende de penningmeester daarom een ambitieus plan uit om onze kas stevig aan te spijzen om zo een nog betere dienstverlening te kunnen voorzien en vooral, om onze jongeren nog beter te ondersteunen en begeleiden richting volgende verkiezingen. Heb je financiële vragen of wil je onze afdeling financieel ondersteunen, twijfel dan niet deze aan Jeremy te stellen.

avatar_roxette_chikua_jong_vld_antwerpen

Secretaris - Roxette Chikua

n/a

Ledenbeheerder - Nigel Chantrain

Ik ben Nigel Chantrain, een zevenentwintigjarige Borgerhoutse jong liberaal, geboren en opgegroeid in Wuustwezel. Sinds 2012 ben ik in dienst bij Defensie, een jongens droom die tot vervulling is gekomen en een job die ik met veel overtuiging en passie uitvoer. In mijn vrije tijd ben ik o.a. preventie vrijwilliger bij JAC Antwerpen en buddy bij samana. Ook steek ik sinds de corona crisis een handje bij in een Antwerps WZC en gebruik mijn overige tijd om te sporten. Als militair is het mijn plicht om de veiligheid van mijn medeburgers te garanderen, veiligheid staat dan ook hoog in mijn lijstje. Ik pleit daarom ook persoonlijk voor een sterk en coherent Europa die de veiligheid van ons land kan vrijwaren. Ook over de veiligheid in ons land maak ik me zorgen. Veiligere speel-en fiets omgevingen en een verkleinde kloof tussen burger en politie zijn enkele van mijn verlangens. Antwerpse jongeren met ieder een eigen verhaal en overtuiging. Stuk voor stuk unieke individuen die samen zij aan zij strijden om elke stem te vertegenwoordigen en samen werken aan een beter morgen. Dat is waarom ik bij Jong VLD ben, de kracht van diversiteit en de durf om te doen.

avatar_nigel_chantrain_jong_vld_antwerpen
avatar_hans_maes_jong_vld_antwerpen

Ledenbeheerder - Hans Maes

Ik ben Hans Maes, 28, Borgerhoutenaar met een hart voor Antwerpen en Europa. Actief in de Vlaamse politiek sinds 2014, met sterke mening en een oprecht engagement. Momenteel in de fantastische positie waarbij ik van mijn passie voor internationale politiek mijn job heb kunnen maken, als parlementair medewerker van Willem-Frederik Schiltz in het federaal parlement. Optimist tot in de kist, breng ik idealisme en een progressieve visie waar het kan. Ik geniet volop van het leven, en heb het liefst een goed gevulde agenda. Gemakkelijk te bekoren met eenvoudige dingen zoals lekker eten, vooral Italiaans, lekker drinken, vooral rode wijn en stoutbier, en oeverloze discussies waarbij mensen echt naar elkaar luisteren. Ohja, en ik heb een baard.

Penningmeester - Jeremy Stefens

Ik ben Jeremy Stefens, een Antwerpenaar van het eerste uur die al in verschillende wijken heeft gewoond. Momenteel woon ik in Borgerhout. Ik heb een passie voor tennis, schaken, poker maar vooral (internationale) Politiek. Sinds 2018 zit ik in het bestuur van Jong Vld Antwerpen, waar ik als penningmeester de financiën beheer en tevens de politiek secretaris bijsta inzake het inhoudelijke van de partij. Voor mij is het liberalisme echter meer dan enkel een partij, het is een levenshouding waarbij de vrijheid van elk individu centraal staat, voor zover het geen schade toebrengt aan een ander. Om dit fundament op politiek vlak te (blijven) verdedigen, heb ik besloten om lid te worden van Jong Vld Antwerpen aangezien vele andere politieke stromingen de liberale verwezenlijkingen willen terugschroeven en Jong Vld als jongerenbeweging meer rekening houdt met de problemen van de 21ste eeuw en het liberalisme wilt updaten.

avatar_jeremy_stefens_jong_vld_antwerpen

Events & P.R.

Voor events en sponsorship groot of klein, moet je bij ons events- en PR-team zijn. Zegt de Blauwe Kei jou iets? Ben je erelid en heb je al eens een ereledenavond bijgewoond? Al deze events komen uiteraard niet vanzelf tot stand. Onze eventcoördinator is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van alle events die Jong Vld Antwerpen organiseert. Als eventcoördinator staat Ariane klaar om de touwtjes stevig in handen te nemen en ervoor te zorgen dat onze events van A tot Z uitgewerkt zijn. Hiervoor kan ze rekenen op de ondersteuning van het gehele bestuur maar ook op onze Antwerpse liberale jongeren die zich willen inzetten voor specifieke evenementen. Het motto ’teamwork makes the dream work’ komt dan ook helemaal tot uiting bij onze events.

Om events te kunnen organiseren, zijn er natuurlijk ook centjes en materialen nodig. Om niet te veel aan onze spaarpot te moeten zitten, kijken we hiervoor voornamelijk naar onze PR-manager. Samen met de eventcoördinator, en in overleg met onze penningmeester, gaat hij na wat er juist allemaal nodig is qua financiële ondersteuning om onze events tot een goed einde te kunnen brengen. Hij gaat hiervoor op zoek naar nieuwe sponsors en donateurs. De ondersteuning kan gaan van een financiële bijdrage over het doneren van producten tot het maken van afspraken met handelaars om zo deals te bekomen die een win-win opleveren voor zowel onze organisatie als de handelaar in kwestie. Als echte liberalen proberen wij steeds zo lokaal mogelijk naar samenwerkingsverbanden te zoeken om op deze manier de kleine ondernemer te blijven ondersteunen. Onze PR-manager Levon is dan ook het uithangbord bij uitstek naar onze sponsors en donateurs toe. Benieuwd naar welke sponsors wij nu al hebben? Neem dan zeker een kijkje onder het tabblad ‘partners’. Kom jij hier mee tussen staan?

avatar_ariane_van_brussel_jong_vld_antwerpen

Events - Ariane Van Brussel​

Ik ben Ariane, 28 jaar jong en geboren en getogen in Noord-Antwerpen. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als fiscaal juriste met een bijzondere interesse in M&A en corporate tax. Sinds enkele jaren woon ik in het hartje van t’ Stad en nog elke dag word ik verliefd op onze bruisende metropool. Verliefd op het potentieel dat hier in de lucht hangt. Verliefd op de schoonheid die ons, achter elke straathoek, telkens opnieuw kan verrassen. Verliefd op ons cultureel aanbod, op onze diversiteit, op ons geweldig dialect, op onze mensen tout court … Het lijstje gaat nog wel even door. Het is vooral uit die liefde voor Antwerpen en haar bewoners dat ik me politiek wou engageren. Anderzijds, voel ik soms verontwaardiging. Verontwaardiging bij het zoveelste slachtoffer van zinloos geweld, van discriminatie, van ongenuanceerdheid. Verontwaardiging om onze vrijheden en rechten die zonder schroom ingeperkt worden. Verontwaardiging om het beleid dat gevoerd en het beleid dat niet gevoerd wordt. Maar om het in de woorden van onze huidige premier te zeggen: ‘verontwaardiging is goed, zelf actie nemen is beter’. Dáárom neem ik met volle goesting de functie van event- en PR coördinator binnen Jong VLD Antwerpen op. Tot binnenkort!

P.R. - Levon Grigoryan

Koning, dieren en leeuwen. Dat zijn allemaal zaken waarmee mijn naam ‘Levon’ te maken heeft. Daarom besloten mijn ouders mij juist die naam te geven. Op mijn twee jaar kwam ik van Armenië naar Antwerpen. Om met een quote van Adam Smith te starten: ‘No society can surely be flourishing and happy, of which the far greater part of the members are poor and miserable.’ Mensen entertainen en goed laten voelen, dat is mijn passie. Hen even laten ontsnappen aan de realiteit. In mijn vrije tijd kijk ik dan ook veel films en series. Vroeger las ik ook veel, jammer genoeg is dat nu minder door gebrek aan tijd. Na een omweg via een job in een securitybedrijf, ben ik zelfstandige geworden en heb ik ondertussen mijn eigen café in Antwerpen. Je eigen baas zijn en niet voor iemand te werken, was altijd mijn droom. Je kan mij dan ook een echte ondernemer noemen. Ik zit in het bestuur en doe de PR waarbij contacten met andere ondernemers van groot belang zijn. If you talk the talk you better walk the walk.

avatar_levon_grigoryan_jong_vld_antwerpen
avatar_joseph_steinmetz_jong_vld_antwerpen

Bestuurslid - Joseph Steinmetz

Mijn naam is Joseph Steimetz, ik ben 27 lentes jong, ben van joodse afkomst en ook volgens de joodse waarden en normen opgevoed en woon in het rustig en feeërieke Zurenborgwijk in Antwerpen, a.k.a. bakfietsepicentrum van Europa. Ben de eerste van een drieling. Raar maar waar, we lijken geen één van de drie op elkaar. Ik stam zelf uit een ondernemersfamilie en heb het ondernemen dus met de paplepel meegekregen en zou mezelf het best als een ondernemer omschrijven dat met duizend en één zaken tegelijk bezig is. Ik heb een eigen bedrijf en studeer ook nog International Business hier in Antwerpen. Ik draai ondertussen al een tijdje mee binnen Jong VLD Antwerpen en sta altijd klaar om anderen rondom mij te hulp schieten. Verder ben ik een fervente uno en mens-erger-je-niet speler en kan ik ook een aardig potje pingpongen. Ik durf ook wel eens van de mooie deugden des leven proeven en kan soms van een whiskytje (of twee) genieten. En ben ik af en toe ook te vinden met een sigaar in mijn hand, liefst van al een Partagas D4 2009 of een Montecristo Open Master. Je bent ook aan het juiste adres als je wilt praten of debateren over politiek (duh!), horloges, geschiedenis, religie en zelfs over de cola van ‘den Aldi’.

Op de hoogte blijven?

Word lid van Jong VLD

En schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven