Jong VLD Antwerpen pleit voor nachtbussen en goed verlichte fietspaden

Veilig uitgaan betekent voor Jong VLD Antwerpen ook dat er nachtbussen moeten zijn en beter verlichte fietspaden.

“Momenteel is er niet alleen gebrek aan veilige en verlichte fietspaden, ook is er tijdens de nacht geen openbaar vervoer. Dat zorgt ervoor dat jongeren beperkt zijn in hun gaan en staan in het nachtleven”, zegt MagalieVerstraelen, voorzitter van Jong VLD Antwerpen. 

De politieke jongerenafdeling van Open VLD doet daarom enkele voorstellen.

De Lijn moet nachtbussen inzetten tijdens grote evenementen in onder meer het Sportpaleis, de Roma, Arenberg en andere concertzalen. Daarnaast pleit Jong VLD voor de oprichting van shuttles bij evenementen waar het openbaar vervoer ontoereikend is. 

Ook de fiets is voor jongeren een belangrijk vervoermiddel. “De aanwezigheid van veilige en aangename fietsinfrastructuur van zonsondergang tot zonsopgang, vormen een rode loper voor het nachtleven in onze stad”, zegt Nigel Chantrain van Jong VLD. 

Jong VLD Antwerpen de stad Antwerpen, De Lijn, evenementenorganisatoren en fietsbelangenorganisaties op om samen te werken bij de uitvoering van deze voorstellen. 

“Het zou trouwens niet alleen een verbetering zijn voor wie wil genieten van het nachtleven, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld in shiften werken,” zegt Verstraelen. ((svw))

DEEL DIT BERICHT:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven