Jong VLD Antwerpen Wil Focus Op Mentaal Welzijn Jongeren.

Jong VLD Antwerpen vraagt het stadsbestuur om net als bij de belrondes naar 75+’ers, ook jongeren te contacteren. “Even tonen dat er iemand is die aan je denkt, kan een wereld van verschil maken”, zegt voorzitter Magalie Verstraelen.

De liberale jongeren in Antwerpen trekken aan de alarmbel en vragen extra aandacht voor de jeugd. Ze vinden dat jongeren meer individueel moeten begeleid worden zodat de situatie beter gemonitord kan worden. Daarbij kijkt Jong VLD Antwerpen in de eerste plaats naar de belrondes naar senioren, die de stad Antwerpen deed tijdens de eerste lockdown om na te gaan of alles in orde was met hen. “Die telefoontjes waren erg succesvol en werden warm onthaald”, weet Magalie Verstraelen, voorzitter van Jong VLD Antwerpen. “Ook voor jongeren kan dat een verschil maken. Dat kan via scholen, jeugdbewegingen of hogescholen. Het wegvallen van sociale contacten betekent voor vele jongeren eenzaamheid, een opgesloten gevoel en stimuleert negatieve gedachten. Het is niet omdat jongeren thuis zijn omringd door familie dat ze zich niet eenzaam voelen.”

De jonge liberalen willen ook zelf hun steentje bijdragen. “Zo gaan we ons als vrijwilliger inzetten bij Awel, de jongerentelefoon in het kader van de Warmste Week”, zegt Verstraelen.

Jongeren die met vragen zitten kunnen terecht bij Awel op het nummer 102 of via awel.be. (jas)

DEEL DIT BERICHT:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven