Jong VLD wil winkels 7/7 open én laatavondshoppen: “Dan komt er meer werk voor jobstudenten”

Jong VLD Antwerpen stelt voor om in juli, augustus en september laatavondshoppen in te voeren en de winkels zeven op zeven open te houden. “Maak van Antwerpen het Barcelona aan de Schelde. Voor de extra uren kunnen jobstudenten worden ingezet”, stelt Magalie Verstraelen.

Het aantal studentenjobs viel volgens de VDAB in april dit jaar met meer dan tweederde terug. “Voor sommige jongeren is een studentenjob noodzakelijk om de studies te betalen en deel te nemen aan het sociale leven”, betoogt Verstraelen. “Voor veel van ons wordt het vakantie in eigen stad. Wie kan er op tegen zijn dat je tot ’s avonds laat kunt kuieren, een ijsje eten of een terrasje doen? Je vergroot er de aantrekkelijkheid van onze stad voor Antwerpenaren en toeristen mee.”

Jong VLD Antwerpen is blij met de beslissing van de stad om grotere terrassen toe te laten. “Als winkels langer open zijn, 7 op 7, is er ook meer kruisbestuiving tussen horeca en winkels. Door jobstudenten in te zetten, blijft de loonkost betaalbaar. We hebben het idee al voorgelegd aan verschillende handelaars en horeca-uitbaters. Ze reageren enthousiast.”

Nederland

In de toeristische zone mogen winkels als ze dat willen 7 op 7 openblijven. Ook ruimere openingsuren zijn in principe mogelijk. Schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA) zei zondag op ATV dat de stad samen met handelaars en horeca bekijkt hoe de omzet kan worden verbeterd. De uitbreiding van de terrassen was al een beslissing in die richting. “Ik hoop ook dat shoppers uit het zuiden van Nederland, ons hinterland, opnieuw naar Antwerpen kunnen komen.”

Kennis kondigde ook de herstart van de koopzondagen aan, op 7 juni. Nico Volckeryck, regiodirecteur Groot-Antwerpen bij het NSZ, is het idee van Jong VLD genegen. “Maar we moeten ook realistisch blijven. Een 24 uurseconomie zoals Londen of New York is hier niet wenselijk.” (PHP)

DEEL DIT BERICHT:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven