Magalie Verstraelen en Kenny Van Mele leiden Jong VLD Antwerpen

Magalie Verstraelen (28) is unaniem herkozen als voorzitter van Jong VLD Antwerpen. Nieuwe ondervoorzitter wordt Kenny Van Mele (34), professioneel actief als publiek aankoper. Het is onze prioriteit om naar de behoeften van jongeren te luisteren en waar mogelijk actief bij te dragen, zegt hij.

Voor Magalie Verstraelen is het de derde en laatste termijn als lokaal voorzitter. Ze werkt al geruime tijd voor zowel de Antwerpse als Vlaamse liberale fractie. Kenny Van Mele noemt haar een ‘dossiervreter’. Uitdagingen zijn er voldoende voor Open Vld, nu de partij in de peilingen opnieuw zware klappen krijgt. Meer dan ooit zijn liberalen nodig, zegt Van Mele. Zeker als je ziet wat er net bij onze Nederlandse buren is gebeurd (VVD verloor heel wat zetels, red.). We zullen ons nog krachtiger inzetten voor de liberale principes die voor onze stad zo essentieel is.

Later shoppen

De herverkiezing van Verstraelen kadert binnen een operatie waarbij de Antwerpse liberalen hun inhoudelijke punten willen verankeren in toekomstig beleid. De afgelopen jaren hebben we onder meer de openingsuren voor winkels versoepeld met laat-avondshopping. Er kwamen meer terrassen, een cultuurplan en een betere werking voor het mentaal welzijn voor jongeren, stelt Verstraelen die op dit elan wil doorgaan.

De nieuwe bestuursploeg, met jong liberaal talent uit diverse districten, staat naar eigen zeggen klaar om de fakkel over te nemen en jongeren opnieuw te inspireren voor politiek. Verstraelen: Ik wil het bestuur als coach nog een laatste keer mee op sleeptouw nemen om hen dan in goede handen van de volgende voorzitter achter te laten.

DEEL DIT BERICHT:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven