Magalie Verstraelen (Jong VLD): “Antwerpen moet nu lokfietsen in zetten”

“Nu het voor steden en gemeenten eenvoudiger is geworden om lokfietsen in te zetten, houdt niets burgemeester Bart De Wever nog tegen om ze ook in te zetten”, zegt Magalie Verstraelen, voorzitter Jong VLD Antwerpen.

LEES OOK. Antwerpen onderzoekt inzetten van lokfietsen, maar beschouwt het niet als wondermiddel

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) maakt het voor de politie eenvoudiger om onbeperkt en eenvoudig lokfietsen met GPS-trackers in te zetten om fietsendieven op te sporen.

“Ik ben verheugd dat de minister luistert naar onze jarenlange oproep voor de inzet van lokfietsen”, zegt Verstraelen. “Het is een cruciale stap in de strijd tegen de groeiende problematiek van fietsdiefstallen. Het succes in Gent bewijst dat het een effectieve manier is om dieven op heterdaad te betrappen en te identificeren. Het is nu hoog tijd dat Antwerpen deze succesvolle aanpak overneemt. Het is een essentiële stap in het waarborgen van de veiligheid van fietsers. We roepen onze burgemeester en lokale autoriteiten op om deze mogelijkheid te omarmen en Antwerpen veiliger te maken voor al zijn inwoners.”

De stad Antwerpen wil het inzetten van lokfietsen naar aanleiding van de vereenvoudiging van de procedures onderzoeken. “We hebben de voorbije jaren wel versterkt ingezet op acties door onze wijkwerking en fietsteams, met gericht cameratoezicht en observaties in burger. Het fietsteam van de politie Orida werkt ook specifiek op fietsdiefstallen. Onze lokale politie is er ook zeker van dat dit in een grootstad als Antwerpen het meest effectieve middel is om fietsdieven te bestrijden”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). (svw)

DEEL DIT BERICHT:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang gratis e-mailupdates!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik heb de privacy policy gelezen en ga ermee akkoord

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Scroll naar boven